India instituut colors colors tempel kleuren kleuren

introductie

 

De Stichting India Instituut te Amsterdam verzorgt sinds 1989 cursussen en lezingen met betrekking tot de Indiase cultuur (talen, filosofie en religie, geschiedenis, kunst). Verder brengt het India Instituut eigen publicaties uit en organiseert bijzondere taal- en cultuurreizen.

De cursussen worden gegeven door universitair opgeleide docenten, en zijn bestemd voor allen die zich voor de culturen van het Indiase subcontinent interesseren. Er is geen bijzondere vooropleiding vereist. Het lesmateriaal is overwegend in het Nederlands. In bijzondere gevallen kunnen Hindi, Sanskrit en Urdu lessen op individuele basis of in kleine groepjes (2-4 personen) worden gegeven.

Wie nadere informatie wenst over een onderwerp op het gebied van de talen en culturen van India, kan zich hiervoor tot het India Instituut wenden. Het India Instituut voert – tegen betaling - ook opdrachten uit, zoals het verzamelen van bibliografische informatie, het verstrekken van adviezen, vertaalwerkzaamheden (waaronder beëdigd Hindi), lezingen op verzoek, vervaardiging van cameraklare kopij in Devanagari, Nastaliq en Tamil en het leveren van foto's en dia's. Het India Instituut kan hiervoor een beroep doen op een aantal specialisten.

foto: Geert Nijmolen (GNai)

naar boven pijl naar boven