India instituut colors colors kleuren kleuren kleuren

cursussen hindi 2009-2010

 

pijl naar links cursus overzicht

Hindi voor beginners (I)
Docent: dr. D.F. Plukker

India telt meer dan een miljard inwoners. Ongeveer de helft van hen spreekt en verstaat Hindi of een regionale variant van het Hindi. Zij wonen voornamelijk in Noord-India, in de deelstaat Uttar Pradesh en de daaraan grenzende deelstaten. De cursus is gericht op Modern Standaard Hindi, ook Khari Boli Hindi genoemd.

De hoofdzaken van de grammatica worden behandeld en het Devanagari-schrift komt aan de orde. Cursusmateriaal is het Leerboek Hindi van Dick Plukker, dat u op de eerste les kunt aanschaffen. U dient rekening te houden met minimaal zes uur huiswerk per week. Na afloop bent u in staat eenvoudige gesprekken in het Hindi te voeren. In India zult u niet alleen in het noorden, maar overal, mensen ontmoeten met wie u kunt spreken, en die het zeer waarderen dat u zich hebt ingespannen om Hindi te leren.

foto: Marcel van Paridon

Duur 24 lessen
Tijd dinsdagavond van 19.00-21.00 uur
Periode 5 januari - 29 juni 2010
Prijs € 450,--


Hindi vervolg (II)
Docent: dr. D.F. Plukker

‘Hindi vervolg’ is bedoeld voor hen die eerder de cursus ‘Hindi voor beginners’ hebben gevolgd. Ook anderen die een elementaire kennis van het Hindi hebben, zijn welkom. Wilt u dan over eventuele deelname eerst contact opnemen met de docent? Het is mogelijk een proefles bij te wonen.

In deze cursus worden spreek- en leesvaardigheid verder ontwikkeld. Er komen nieuwe onderwerpen uit de grammatica aan de orde. Voor huiswerk zult u gemiddeld zes uur per week nodig hebben.

Duur 10 lessen
Tijd dinsdagavond van 19.00-21.00 uur
Periode 8 - 29 september 2009
10 november - 15 december 2009

(De cursus is in twee blokken gesplitst vanwege de Hindi-reis in oktober 2009)
Prijs € 275,--


Hindi voor gevorderden (III)
Docent: dr. D.F. Plukker

Conversatie aan de hand van diverse te vertalen teksten (artikelen, toneel, kort verhaal, romanfragmenten) en geluidsopnamen. Gemiddeld zes uur huiswerk per week. De cursus is een voortzetting van ‘Hindi vervolg’. Ook hier geldt dat anderen die Hindi op het voor deze cursus vereiste niveau beheersen, kunnen deelnemen. Zij dienen dan eerst contact met de docent op te nemen.

Duur 12 lessen
Tijd donderdagavond van 19.00-21.00 uur
Periode 7 januari - 1 april 2010
Prijs € 275,--


pijl naar links cursus overzicht

naar boven pijl naar boven