India instituut colors colors kleuren kleuren kleuren

docenten en sprekers 2009-2010

 

• Drs. P. Groeneweg
› Sanskrit voor gevorderden
Piet Groeneweg studeerde Indiase talen en culturen aan de Universiteit van Amsterdam, hoofdvak Sanskrit.
Mede-oprichter en bestuurslid van het India Instituut.

• Mw. dr. A. van der Hoek
› Het Mahabharata, een verhaal over de mensheid
Annette van der Hoek is Indologe, gepromoveerd in de Indiase letteren aan de Jawaharlal Nehru University in New Delhi. Zij woonde van 2001 tot 2006 in India en werkte daar, naast haar studie, in het onderwijs. Zij is nu bezig met de ontwikkeling van haar instituut Samvaad.

• Mw. dr. E. te Nijenhuis
› Traditionele aspecten van de hedendaagse
Zuid-Indiase bhajana
Emmie te Nijenhuis studeerde Musicologie en Sanskrit aan de Universiteit van Utrecht. Zij publiceerde verschillende belangrijke handboeken, waaronder Indian Music: History and Structure (1974) en Sangitasiromani: A Medieval Handbook of Indian Music (1992). Zij leidt nu haar eigen onderzoeksinstituut Sarasvati Bhavan.

• Dr. D.F. Plukker
› Hindi

Dick Plukker studeerde en doceerde Indiase talen, met name Hindi, aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is mede-oprichter en bestuurslid van het India Instituut en schreef het eerste Nederlandstalige Leerboek Hindi (1995). In 2001 verscheen Hindi voor Starters, bedoeld voor leerlingen in het middelbaar onderwijs.
In 2006 publiceerde hij met Lodwijk Brunt Ik zag de stad , de eerste bundel in het Nederlands vertaalde moderne Hindi-gedichten.

• Mw. E. Pullens
› The Power of Puppetry
Evelien Pullens is opgeleid als dramadocent en volgde diverse cursussen poppenspel en dans. Sinds 2003 werkt zij regelmatig in India als theatermaker, poppenspeldocent, regisseur en adviseur. Uitgeverij Kluitman heeft tien jeugdboeken van haar uitgebracht. Zij begeleidt artiesten en groepen bij het ontwikkelen van voorstellingen en geeft work-shops.

• Mw. dr. S. Rath
› Panini’s grammatica
Saraju Rath studeerde Sanskrit en manuscriptologie en promoveerde in 1991 aan de Universiteit van Pune (India) op het onderwerp Upasarga in the Pâninian System. Sinds 2002 is zij research fellow aan het International Institute for Asian Studies in Leiden.

• Mw. drs. A.A. Ślączka
› Sanskrit voor beginners
Anna Ślączka studeerde Sanskrit en Zuid-Aziatische kunst aan de Universiteit van Leiden. In 2006 promoveerde zij op Temple consecration rituals in ancient India. Text and archaeology (handelseditie juni 2007 bij Brill's Indological Library).

Per september 2009 is zij conservator Zuid-Azië bij de afdeling Azië van het Rijksmuseum in Amsterdam.

naar boven pijl naar boven