home

World Cup

aantal spelers 2-4
speelduur 60 minuten
leeftijd 8+
omschrijving Dit spel bestaat uit 2 fasen. In de eerste fase moet je proberen een voetbal ploeg samen te stellen die zo sterk mogelijk is. Dit doe je door op het bord kaarten te krijgen en kopen. Met geld kun je ervoor zorgen dat je op bepaalde vakken terechtkomt en zeker kaarten krijgt, maar dan heb je weer minder geld voor de kaarten zelf. Ook kun je kaarten van je tegenstander krijgen in ruil voor een eigen kaart.
In de tweede fase speel je een wedstrijd mbv de kaarten die je verzameld hebt in de eerste ronde. Met de waarde van de kaarten mag je een bal verplaatsen over het bord. De verdediger mag een paar spelers neerzetten om je proberen tegen te houden.
oordeel Dit spel is het spelen haast niet waard. De eerste fase ziet er leuk uit. Je doet veel moeite om een goede ploeg neer te zetten. Dit vereist nogal wat denkwerk en is voor kleine kinderen niet echt goed te spelen. De tweede fase is de echte tegenvaller. Na het spelen van je zet bepaald de dobbelsteen wie er verder mag. Dat is dan bepalend of je scoort. De verdediger is namelijk helemaal niet in staat om je tegen te houden. De kaarten uit de eerste ronde zijn ook van te weinig invloed. Na het proberen van het systeem hebben wij het afgebroken. Het is niet de moeite waard om daar tijd aan te besteden. Het is misschien voor kinderen die erg van voetballen houden en het zwakke spelmechanisme nog niet opmerken.

Een langdurig spel en aan het einde wint de speler met het meeste geluk. Niet de moeite van het spelen waard.