home

Vendetta

aantal spelers 2-4
speelduur 30 minuten
leeftijd 6+
omschrijving Vendetta doet een beetje denken aan backgammon. Je moet je maffia baas een rondje over het bord laten lopen en terugbrengen naar je basis. Je kunt hem beschermen met lijfwachten. Je gooit met twee dobbelstenen en mag kiezen of je beide stenen voor een figuur gebruikt of dat je ze verdeelt. Als er twee figuren op een hokje staan dan kun je er niet langs. Als een figuur op een hokje komt waar al een tegenstander staat dan wordt die gevangen gezet. Pas als er een tweede bijkomt dan verdwijnt die figuur uit het spel, De hoofdman moet dan terug naar de basis. Als er een eigen figuur langskomt dan is de gevangene weer vrij en moet de bewaker uit het spel.
Op sommige hokjes waar je terechtkomt staat een symbool dat betekend dat je aan het wiel moet draaien. Dat is een draaischijf met een arm. Aan beide uiteinden van de arm staat een gangsterauto met een schietende figuur erin. Als die naar een figuur wijst op het bord dan moet die uit het spel. Op een paar hokjes ben je veilig.
oordeel Een grappig spel door de auto's aan de arm. Zonder dat heeft het net wat weinig inhoud. Je kunt winnen door een beetje te gokken dat je hoofdman wat geluk heeft. Je moet met alle spelers behoorlijk gemeen willen spelen om er wat uitdaging in te hebben.
Niet echt heel bijzonder, maar best die ene euro van de rommelmarkt waard.

Backgammon met een beetje meer geluk.