home

Twixt

aantal spelers 2
speelduur 30-45 minuten
leeftijd 10+
omschrijving Bij dit spel moet je een brug naar de overkant maken. De spelers spelen kruislings op elkaar. Om de beurt mogen de spelers een pin plaatsen. Tussen twee pinnen van dezelfde kleur die in paardsprong staan, kun je een balkje plaatsen. Daarmee vorm je een hek. Een hek kan de tegenstander niet doorsnijden.
oordeel Wat in iedergeval heel mooi is bij dit spel is de doos. Het is een zogenaamde bookcase; een map van kunstleer waar het doosje met de onderdelen en het spelbord inzitten. Het bord zelf en de spelonderdelen zijn niet bijzonder fraai, maar wel erg efficiŽnt. Alles past goed.
Naast de vormgeving is het ook leuk om te spelen. Het spel kan aardig heen en weer golven. Als je de ander hebt afgesloten van zijn bedoeling dan liggen er soms weer heel andere opties. Kijk je eerst alleen waar je kunt plaatsen, later kijk je ook of er opties zijn met het verbreken van hekken en het maken van andere.
Waarschijnlijk is er wel een optimale taktiek, maar er zijn genoeg mogelijkheden om leuk te kunnen spelen en niet gelijk de optimale taktiek te doorzien.

Lekker vlot en taktisch.