home

Tikal

aantal spelers 2-4
speelduur 60 - 120 minuten
leeftijd 10+
omschrijving Tikal is een indianenstad in Mexico. Je bent een onderzoeker die met een expeditie tempels en schatten gaat zoeken.
Tijdens het spel wordt het bord opgebouwd. Als je aan de beurt bent, moet je de bovenste tegel aanleggen. Die tegel moet zo liggen dat de expeditieleden langs de tegels kunnen reizen. Als de omgedraaide tegel een vulkaan is, dan volgt een ronde met puntentelling. Verder heb je in je beurt 10 actiepunten waarmee je dingen kunt doen. Je kunt een nieuw kamp aanleggen, of reizen of schatten of tempels opgraven. Je kunt ook nieuwe expeditieleden in het spel brengen. Je kunt dus veel dingen doen, maar je hebt gauw punten te weinig.
oordeel In eerste instantie ziet Tikal er niet eenvoudig uit, maar als je aan het spelen bent dan valt het heel erg mee. Bij de meeste spellen grijp je bij een eerste keer spelen vaak naar de spelregels. Hier is het hulpkaartje voldoende.
Het spelsysteem is eenvoudig genoeg om er snel goed in te zitten. Toch zijn er genoeg keuze mogelijkheden om het spel interessant te houden.

Een snel te leren spel met veel diepgang.