home

Stephensons Rocket

aantal spelers 2-4
speelduur 75 minuten
leeftijd 12+
omschrijving Een spel dat speelt in de beginperiode van de Engelse spoorwegen. Je kunt bouwen aan de rails en dingen pakken en stations bouwen. Aan het einde moet je het meeste geld hebben verdiend
In je beurt mag je 2 acties doen. Je mag kiezen tussen het rijden met een trein (niet twee keer dezelfde trein in dezelfde beurt), het pakken van een fische en het bouwen van een station. Voor het verplaatsen van een trein krijg je een aandeel in de maatschappij.
Er zijn uitbetalingen als twee maatschappijen fusseren (tegen elkaar komen) en als steden worden aangedaan. Op die momenten is het belangrijk hoeveel aandelen of stations of fisches van die stad iemand heeft. Ook aan het eind is nog een afrekening. Dan tellen ook de symbolen op de fisches. Bij uitbetalingen krijgen alleen de eerste en de tweede plaats geld. Bij gedeelde plaatsen wordt het geld gedeeld.
oordeel Een erg pittig spel. Het is moeilijk te overzien wat de beste keuze zal zijn in sommige situaties. Het is altijd moeilijk om te kiezen wat je wilt doen in je beurt. Het is altijd meer dan de acties die je mag doen. Het is zeker de moeite waard om te spelen. Het spel speelt niet erg makkelijk en ook de spelregels zijn niet heel erg duidelijk. Dat maakt het wel lastig om nieuwe mensen bij het spel te betrekken.

Een boeiend spel, maar pittig.