home

Spacebeans

aantal spelers 2-6
speelduur 30-45 minuten
leeftijd 10+
omschrijving Dit is weer een spel uit de gekke bonen serie van Amigo. In die serie bestaan ook Nicht die Bohne en Bohnanza. Ook hier is weer iets merkwaardigs verzonnen.
Je moet series maken van gelijke kleur. Je mag afleggen aan een open en aan een dichte rij. Heb je geen passende kleur dan moet je een rij sluiten en een nieuwe beginnen. Een rij is punten waard als het nummer voorkomt in de rij, dat gelijk is aan het aantal kaarten in de rij. Komt dat getal twee keer voor dan krijg je dubbele punten. Die nummers verdwijnen dan uit het spel.
Tot zover klinkt het allemaal gemakkelijk en gewoon. Het merkwaardige is dat je niet je eigen kaarten hebt. De beurten schuiven op met de wijzers van de klok, maar na je beurt geef je je kaarten de andere kant op. Je moet dus goed opletten wat anderen neerleggen en doorgeven om anderen niet te erg te helpen.
oordeel Het is niet zo goed als Bohnanza, maar wel de moeite van het spelen waard. De spelers moeten wel allemaal hun best doen, want de onderlinge afhanklijkheid is groot. De vormgeving is ook bij dit spel weer prima voor elkaar.

Geen super spel. Wel heel aardig om eens te spelen. Door de niet te lange speelduur is dat ook prima mogelijk.