home

Royal Turf

aantal spelers 2-6
speelduur 45 - 60 minuten
leeftijd 10+
omschrijving Dit spel is een combinatie van racen en wedden. Het gaat om de paardenraces op Ascot. De paarden worden opgesteld en daarna mag je wedden. Hoe minder spelers op een paard wedden hoe hoger de opbrengst als je toch wint. Ook de nummers 2 en 3 leveren geld op. Voor het wedden op het paard dat laatste eindigd, moet je betalen.
Na de inzetten begint de race. De spelers gooien met de dobbelsteen. De speler aan de beurt mag kiezen welk paard hij zet. Hoeveel het paard naar voren mag, hangt af van de worp en de eigenschappen van het paard. Als de plek waar het paard naar toe zou gaan is bezet, dan gaat hij een veld minder ver. Dat kan er uiteindelijk toe leiden dat een paard dus niet vooruit gaat. Als een paard is gezet, mag hij pas weer worden verzet als alle paarden hun beurt hebben gehad.
Na drie races wordt gekeken wie het meeste geld heeft verdiend.
oordeel Een heel aardig spel. Vooral in de variant dat de weddenschappen blind worden gespeeld, moet je goed je best doen om te winnen. Doordat er drie rondes zijn, zijn er mogelijkheden om mensen die voor liggen te hinderen.

Gokken en racen een aardige combinatie.