home

Pyramidis

aantal spelers 2 of 4
speelduur 20-30 minuten
leeftijd 12+
omschrijving Je moet je pyramides het bord rond lopen. Daarbij kunnen de pyramides gestapeld worden. Je beweegt altijd de hele stapel pyramides. Je stapelt hem als het ware af. De onderste op het eerste hokje en de bovenste komt het verste. Stapels die hoger zijn dan 5 pyramides worden overgeslagen. Je moet precies uitkomen op het doel vlak. Het kan zijn dat je met het afstapelen er overheen gaat. Dit is niet helemaal duidelijk in de spelregels, maar het lijkt de meest logische speelwijze. Het is ook mogelijk dat je een pyramide van je tegenstander meeneemt en neerzet op het hokje waar hij heen moet. Dan heeft hij makkelijk zijn doel bereikt.
oordeel De uitvoering ziet er goed en heel functioneel uit. Een nadeeltje is dat het of 2 of 4 spelers is. Met 3 wil het weer niet. Verder is het een leuk spelletje. Het is niet te diep en de speeltijd is kort. Voor de volledige diepgang heb je misschien 12 jaar nodig, maar de spelregels zijn gemakkelijk en daardoor is het prima te spelen met jongere kinderen.
Met 4 spelers is het karakter wel wat anders. Het hele spel is dan wat rommeliger en minder diep. Sommigen vinden dit leuker en anderen weer wat minder.

Een luchtig denkspelletje.