home

Movies & Money

aantal spelers 2-4
speelduur
leeftijd 10+
omschrijving Het spel wordt gespeeld op een 5 bij 5 bord. Met twee dobbelstenen gooi je een co÷rdinaar op dit bord. Als je een * (de zes) gooit, dan heb je de keuze voor die co÷rdinaat. Op elk vakje van het bord ligt een filmplaatje.
Het spel wordt gespeeld in twee fasen. In de eerste fase kun je een plaatje kopen als je er als eerste op komt. Komt iemand op jouw plaatje dan moet hij je betalen.
In de tweede fase, als alle kaarten een eigenaar hebben, moet je groepen proberen te maken. Komt iemand op een kaartje uit de groep, dan moet hij de waarde van de complete groep betalen. Maar als je op een kaartje komt dan mag je het ook overnemen. Wel eerst betalen. Je mag natuurlijk ook ruilen of verkopen. Kaartjes die grote groepen aan elkaar maken zijn natuurlijk waardevol.
Het doel is om alle andere spelers failliet te krijgen.
oordeel Ik heb dit spel nu nog niet gespeeld. Het is zonder het gespeeld te hebben heel moeilijk om in te zien hoe groot de geluksfactor nu eigenlijk is. Als je dom blijft gooien zou die wel eens groot kunnen zijn. De kunst is waarschijnlijk om slim te onderhandelen.
Een zwak punt van het spel is duidelijk dat er niets met het thema is gedaan. Je moet wel een groep maken van plaatjes, maar die hebben dan verder niet met elkaar te maken. Je zou meer iets verwachten als het maken van een film, het zoeken van acteurs oid.