home

Mollenmania

aantal spelers 2-4
speelduur 20-30 minuten
leeftijd 8+
omschrijving Wie weet het eerste de gouden spade te bereiken. Bij Mollenmania moet je door de gaten naar beneden. In het onderste gat is de gouden spade.
In de doos stapel je een aantal zeshoekige borden. Om de beurt mogen de spelers hun mollen plaatsen op het bord. In elk niveau zitten een aantal gaten. Op elk niveau een paar minder dan op het hogere niveau. Als de gaten vol zitten, dan wordt het bord er af genomen en worden de overgebleven mollen van het bord genomen. De mollen in de gaten spelen verder op het volgende niveau.
Elke speler heeft zes schijfjes met de getallen 1, 2, 2, 3, 3 en 4. Door het omdraaien van een schijfje weet je hoeveel stappen je moet zetten met een mol. De omgedraaide schijf doet niet meer mee, tot de schijven weer op zijn. Je kunt daardoor inschatten wat er nog kan komen en wat daarom slimme zetten zijn.
oordeel Het is een leuk spel. Het duurt niet erg lang en is goed door kinderen te spelen. Doordat de schijfjes de zetten bepalen, kun je toch goed bepalen wat slim is om te doen. Eenvoudig en toch niet te veel geluk.

Echt iets dat leuk is om met het hele gezin te spelen.