home

Ligretto

aantal spelers 2-4
speelduur ongeveer 10 minuten
leeftijd 8+
omschrijving Bij Ligretto heb je een paar losse open kaarten voor je liggen en een stapel van 10 kaarten waarvan de bovenste open ligt. Tussen de spelers in moet je de kaarten afleggen. Daar moeten stapels komen. De kaarten hebben een kleur en een nummer. De stapels moeten elk van één kleur zijn en de nummers moeten oplopen. Als je een kaart hebt afgelegd mag je een nieuwe kaart van je stapel open leggen. Als de hele stapel van één van de spelers leeg is, is het spel afgelopen. De spelers krijgen dan een punt voor elke afgelegde kaart, en 2 punten aftrek voor elke kaart die nog in hun stapel zit. Dit klinkt allemaal heel eenvoudig, alleen zijn er geen beurten en spelen alle spelers tegelijk.
oordeel Eigenlijk is het helemaal geen leuk spel. Het probleem is alleen dat je elke keer als een potje is afgelopen je nog een keer wil spelen. Het is gewoon erg verslavend.
Het doosje voor de kaarten is gewoon lelijk en niets zeggend. Het lijkt meer op zeep of iets dergelijks. In iedergeval niet een verpakking die suggereerd dat er een leuk spel in zit.

Leuk om te doen maar zonder veel inhoud.