home

Land Unter

aantal spelers 3-5
speelduur 30 minuten
leeftijd 10+
omschrijving Dit is een niet te ingewikkeld kaartspel. Het spel bestaat uit weerkaarten, reddingsboeien en vloedkaarten. Iedere speler krijgt 12 weerkaarten. Op die kaarten staan reddingsboeien. De speler krijgt net zoveel boeienkaarten als er op zijn weerkaarten zijn.
In de beurt draait een speler twee vloedkaarten om. De spelers leggen dan allemaal tegelijk een weerkaart neer. De hoogste bieder, krijgt de laagste vloedkaart en de nummer twee de andere. Die kaarten moeten de spelers voor zich neerleggen. Als een speler al vloedkaarten had, dan komt de nieuwe kaart er bovenop. Aan het eind van de beurt moet de speler die de hoogste vloedkaart heeft, een boei inleveren. Als die speler dat niet meer kan, dan is hij uit het spel en levert dat een minpunt op. Een ronde eindigt als er nog maar twee spelers zijn, of als iedereen zijn weerkaarten heeft gespeeld. Dan krijgen de spelers voor iedere boei die ze nog hebben een punt. De speler met de laagste vloedkaart krijgt een extra punt.
De kaarten worden nu aan de volgende speler gegeven. Iedere speler speelt dus een keer met elk set kaarten.
oordeel Het thema en het spel passen niet echt bij elkaar. De vormgeving is wel heel leuk. Het spel heeft niet al te veel diepgang, maar het speelt vlot weg. Dat maakt het wel aardig om te spelen. Het idee dat iedereen met elkaars kaarten speelt is wel aardig. Na de eerste ronde heb je dan ook al een idee welke andere kaarten iemand kan spelen.

Vlot genoeg om leuk te zijn.