home

Kolonisten Travel Box

aantal spelers 3-4
speelduur 60-75 minuten
leeftijd 10+
omschrijving De eigenlijke naam van dit spel is Die Siedler von Catan Traval Box. Het is namelijk de Duitse versie van dit spel. Het is voor de Nederlandse markt niet beschikbaar.
Het spel speelt net zo als gewoon Kolonisten. De kaartje zijn wat kleiner en dunner. Ook de opbouw van het bord is variable. De zeshoeken zijn ook wat kleiner dan bij het gewone spel. Wat anders is, is dat de zeshoeken in het midden een gat hebben. De zeshoeken worden namelijk niet los neergelegd, maar op een plastic bord. De nummers zitten daar vast op. De woestijn ligt altijd in het midden. Tussen de zeshoeken zitten smalle stukjes plastic met gaatjes. De wegen, dorpen en steden kun je daar insteken.
oordeel Van de vaste nummers heb je eigenlijk geen last en verder is het gewoon een kleinere uitvoering van een prima spel. Van mij hadden een paar dingen nog wel anders gemogen. Zo vind ik de doos nog vrij groot om mee te nemen. De kaartjes zijn wat lastig in het gebruik door de kleine uitvoering. Wat ik wel heel goed vind, is het plastic bord. Zoiets zou eigenlijk bij het gewone spel ook moeten zitten. Dan verschuift alles niet zo snel.
Het enige dat echt jammer is, is dat de uitbreidingen niet mee kunnen doen. Dus geen zeevaarders.

Fijn dat je een prima spel nu makkelijker op vakantie kunt doen.