home

Die Fürsten von Florenz

aantal spelers 3-5
speelduur 75 - 100 minuten
leeftijd 12+
omschrijving Bouw een zo mooi mogelijk vorstendom op. Verdien met bouwen en het werven van wetenschappers en artiesten zoveel mogelijk prestiege.
Het spel wordt gespeeld in 7 rondes. In elke ronde doen alle spelers twee delen. Eerst mogen de spelers bieden op een aantal dingen die je goed kunt gebruiken. Na die fase, mogen de spelers bouwen of werken maken. Voor de werken die je hebt gedaan kun je geld terugkrijgen of prestige punten. Aan het eind wint de speler met de meeste prestige punten. De dingen die je al hebt gekocht of gebouwd zijn weer van invloed op de waarde die een voltooid werk heeft. Ook kun je nog bonussen verdienen door aan de eisen van bepaalde kaarten te voldoen.
oordeel Doordat er in elke beurt maar één van elk ding mag worden verkocht in elke fase, onstaat er al snel schaarste. Als het aantal spelers toeneemt is dat nog erger. Je moet dan kiezen en misschien een andere taktiek gaan volgen dan eerst gepland. Hierdoor is de weinige interactie tussen de spelers wel erg boeiend. Het is ook zeker niet storend dat er niet veel interactie is. Daarvoor is het spel boeiend genoeg.
De spelregels zijn vrij complex. De basis regels zijn goed te onthouden en de rest van de regels staan goed samengevat (met symbolen) op het speelbord dat elke speler heeft.
Het is een Duitstalig spel, maar je hoeft niet veel Duits te kennen om het te kunnen spelen.

Een mooie puzzel en in elke beurt kun je te weinig doen. Vol keuzes dus.