home

Euroroute

aantal spelers 3-6
speelduur 60-75 minuten
leeftijd 9+
omschrijving In dit spel wordt je kennis van Europa getest. Je kunt vrij over een bord met daarop Europa lopen. De landen staan er op afgebeeld en je loopt van stad naar stad. Die steden zijn er in drie kleuren. Bij een rode stad moet je betalen aan de bank. Bij een zwarte stad moet je de naam van de stad noemen. Als dat goed is dat krijg je een kaart van die stad. Heb je alle kaarten van een land dan krijg je de landskaart. Er zijn ook groene steden. Bij die steden moet je een vraag beantwoorden. Die gaat over hoe een postzegel heet in dat land, of welke letters er staan op een auto uit dat land. Er is ook een vraag waaraan je kunt zien dat het wat gedateerd is: wat is de munteenheid. Heb je de vraag goed dan krijg je geld, maar is hij fout dan kost hij je hetzelfde bedrag.
Komt een speler in een land waarvan je de landskaart hebt, dan mág je hem een vraag stellen. Ook hier verschuift het bedrag. Er zit dus een risico in. De vragen zijn wel lastig. Zoals de oppervlakte van het land.
Als alle landskaarten op zijn wordt de waarde bepaald. Dat is de waarde van de landskaarten plus het geld.
oordeel Een spel dat leuk is voor mensen die van aardrijkskunde houden. Of een aardige manier om het huiswerk voor Europa nog eens door te nemen. Daar is ook duidelijk de leeftijd op afgestemd. Je kunt wel een beetje bluffen door achter iemand aan te lopen en te profiteren van zijn goede antwoorden of de oplossingen die hij krijgt. Het leerelement is sterk in dit spel. Dat maakt dat het geen topspel is, maar voor het type spel is het niet slecht.

Het is niet een topper. Maar wel aardig om eens een keertje te kijken of je nog wat van Europa weet.