home

Duivelsdriehoek

aantal spelers 2-4
speelduur 45-60 minuten
leeftijd 8+
omschrijving Met schepen moet je proberen zoveel mogelijk lading te vervoeren tussen havens. Het probleem is de wolk die je schepen laat verdwijnen.
Elke speler heeft vier schepen. In elke beurt gooit een speler met een dobbelsteen. hij mag dan kiezen welk schip hij verplaatst. Er is maar één looprichting op het bord toegestaan. Kom je op een ander schip dan moet dat schip terug naar de haven. In elke haven liggen ladingskaartjes. Het bovenste kaartje ligt open zodat je weet welke waarde de lading heeft die je daar krijgt. Eén van de havens is de Thuishaven. Daar kun je ook nog een bonus verdienen. Als er teveel schepen in een haven liggen, maximaal 2 van elke speler en in totaal niet meer dan er spelers zijn, dan kan je de haven niet invaren.
Als alle spelers aan de beurt zijn geweest, beweegt de wolk over het bord. De beweging wordt bepaald door een draaischijf. Aan de hand van de uitkomst van de draai, draait de wolk om zijn as rond en beweegt hij een aantal hokjes in één richting. Schepen die onder de wolk verdwijnen, hebben een goede kans te verdwijnen.
Het spel eindigt als een speler 350.000 aan lading heeft, of als één speler geen schepen meer heeft. De winnaar is de speler met de lading met de hoogste waarde.
oordeel Volgens de informatie is het een spel voor alle leeftijden. Maar het effect van de wolk met alle geluk van dien, geeft het toch meer van een kinderspel. Voor die groep lijkt het me erg leuk. Het spel heeft met de wolk een mooi en spannend element. Doordat je elke beurt maar één van je schepen verplaatst zit er ook nog wel wat taktiek in. Het is daarom ook zeker niet vervelend om te spelen.

Je kunt wel wat doen, maar het is vooral de spanning.