home

Drachenland

aantal spelers 2-4
speelduur 45-60 minuten
leeftijd 9+
omschrijving Een spel van Ruben.
Je moet schatten verzamelen in een drakenwereld. Iedere speler heeft 3 figuren met dezelfde vorm, maar met verschillende kleuren. Op het speelbord staan vulkanen. Op elke vulkaan liggen een paar edelstenen, een drakenei en een kaartje met een afbeelding. Die afbeelding ligt dicht. Als je op een vulkaan komt, dan mag je daar schatten ophalen en het kaartje omdraaien als het nog dicht ligt. Je mag gekleurde edelstenen alleen meenemen als ze dezelfde kleur hebben als je pion. Met de kaartjes kunnen bijzondere dingen gedaan worden, zoals vliegen met de koningsdraken of het halen van witte ringen. Die ring wordt om een pion gedaan. Als een pion aan het eind van het spel geen ring heeft, dan telt die kleur niet mee.
Je gooit met twee dobbelstenen. Je mag per dobbelsteen één pion verzetten. Je moet dus altijd kiezen.
Als het laatste ei is gepakt dan is het spel afgelopen. De punten worden dan geteld. Een volledige combinatie van alle drie de kleuren en een ei is 10 punten waard. Alle losse dingen tellen verder voor 1 punt. De kleurloze edelstenen mag je als joker voor elke kleur gebruiken.
oordeel Wat belangrijk was voor de aanschaf, was de goede vormgeving. De dobbeltoren is erg mooi en spreekt erg aan. Ook de rest ziet er goed uit.
Verder is het een spel dat net een beetje anders is dan anders. Er zijn een boel punten waar je voor moet kiezen, maar je mag er niet te veel missen. Zonder ring telt de kleur niet, maar haal je te snel de ring dan kun je niet de gunstigste vulkanen niet op tijd bezoeken. Ook kun je als speler bepalen wanneer je het spel uitmaakt. Het gunstige moment kiezen kan erg helpen bij je eindscore. Geluk speelt zeker een rol. Je hebt niet alle informatie voor je. Wat je aantreft als je een kaartje omdraait, is niet onbelangrijk. Erg storend is dit niet. Het geeft weer wat spanning.
Het is niet te lastig voor kinderen, maar leuk genoeg voor volwassenen.

Mooi vormgegeven met een aardige inhoud.