home

Cafe International

aantal spelers 2-4
speelduur 30-45 minuten
leeftijd 12+
omschrijving Je moet de tafelschikking in het cafe regelen.
In het café staan tafels. Aan elke tafel staan 4 stoelen. Sommige stoelen zijn gedeeld tussen twee tafels. Aan één tafel moeten mensen van de juiste nationaliteit zitten. In een gedeelde stoel zijn beide mogelijk. Aan elke tafel mogen het aantal mannen en vrouwen niet meer dan 1 schelen.
Elke speler heeft vijf personen open voor zich liggen. Hij moet 1 of 2 personen in zijn beurt neerleggen. Dat neerleggen moet punten opleveren. Kan dat niet dan moet hij iemand aan de bar neerzetten. Na je beurt moet je je hand weer aanvullen. Als je een tafel hebt volgemaakt met één nationaliteit dan mag je een kaartje minder pakken. Aan het eind leveren kaartjes die over zijn strafpunten op.
Het spel is afgelopen als de bar vol is, de tafels vol zijn, de personen op zijn, of een speler geen kaartjes meer heeft (5 tafels volgemaakt met personen van één nationaliteit).
Winnaar van de Spiel des Jahres prijs in 1989.
oordeel Een prima spel om te spelen. De eerste keer vergis je je nog makkelijk in het geslacht van een paar nationaliteiten, maar dat went snel. Er zijn veel tafels die stoelen gemeenschappelijk hebben. Dat maakt dat je snel kunt kiezen. Alle personenkaarten liggen open. Je kunt dus rekening houden met de kaarten van je tegenstanders. Het speelt vlot en is niet te moeilijk.

Prima te spelen en duurt niet te lang. Voldoende keuze mogelijkheden.