home

Big City

aantal spelers 2-5
speelduur 45-70 minuten
leeftijd 10+
omschrijving Net als bij Big Shot ben je in dit spel een projectontwikkelaar. Ze lijken dus niet alleen in naam op elkaar. Alleen moet je bij dit spel niet kopen maar bouwen.
Het bord is een plattegrond van een stad. In die stad kun je een tram aanleggen, kantoren, huizen en andere gebouwen neerzetten. Om een gebouw te kunnen bouwen, moet je een kaart voor die kavel hebben.
Het bord bouw je op uit wijken. Elke wijk heeft kavels met een nummer uit een tiental. Elke wijk heeft een aparte stapel met kaarten waar de nummers voor de kavels opstaan. Er zijn acht wijken. Als het spel begint, wordt eerst de eerste wijk neergelegd. Daarna pakken de spelers van de eerste 5 stapels (bij 5 spelers is dat 6 stapels) één kaart. Om de beurt mogen de spelers nu elk één wijk aanleggen aan de wijken die al op tafel liggen. Daarna beginnen de gewone beurten.
In een beurt kan een speler één actie doen uit een serie.
  • Een gebouw bouwen.
  • Een wijk aanleggen.
  • Een tram aanleggen.
  • Kaarten wisselen.
Later meer.
oordeel Dit spel heb ik even in een kort potje geprobeerd. En het ziet er dan heel aardig uit. Eenvoudig om te spelen, maar voldoende mogelijkheden om te plannen en anderen dwars te zitten.
Wat echt fantastisch is, is het materiaal. De gebouwen zijn mooi en het zijn er erg veel. Ze gaan wel wat lastig in en uit de doos. De spelregels zijn uitgebreid. Maar die heb je al erg snel niet meer nodig. Het systeem is zo eenvoudig dat de overzichtskaarten ruim voldoende zijn om mee te kunnen spelen.