700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Openingsfeest --------------------------------------------

Noteer alvast in uw agenda 11 maart 2000. Openingsfeest. De middag begint met saluutschoten, trompetten en herauten te paard. De sadsomroeper van Wijk bij Duurstede en de beide dorpsomroepers van Cothen en Langbroek maken een rondgang door de drie plaatsen. Het wordt een waar spektakel. In de Grote Kerk op de Markt vindt een historische raadsvergadering plaats voor genodigden. De rest van het programma voor de kleine en grote inwoners houden we nog even geheim, maar gelooft u ons: daar wilt u bij aanwezig zijn. Dus hou die dag vrij! Vanaf 11 maart zijn ook de prentenbriefkaarten, de cd met Wijkse Liedjes en de Historisch Topografische kaart verkrijgbaar.

Prentbriefkaarten ------------------------------------------

Door Andre Dikker zijn twee series van elk zes prentbriefkaarten van Wijk bij Duurstede gemaakt. De eerste set bestaat uit een bijzndere driedelige kaart ober een bepaalde straat in de historische binnenstad. De tweede set betreft een reeks kunst- en architectuurkaarten, die iets vertellen over de geschiedenis van een gebouw of plek.

CD met Wijkse liedjes --------------------------------------

Door Karel Schneider, Tom van Ginkel en anderen is de cd 'Ha, Wijk 700!' gemaakt. Hij bevat negen bestaande en nieuwe liedjes, waarin Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek worden bezongen. Bij de cd hoort een mooi boekje met de tekst en tevens staan er oude foto's in.

Historisch-topografische kaart -----------------------------

Door Gerrit van Omme is een bijzondere plattegrond gemaakt met daarop alle gebouwen van de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Met beulp van foto's en korte teksten wordt de aandacht gevestigd op elementen uit de historie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de middeleeuwse bedding van de Kromme Rijn, de plaats van de gesloopte stadsmuren, poorten en torens of de route van de tram.

Terug naar de 700 jaar index pagina.