700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Denkend aan Wijk

700 jaar Payton Place

      Zoveel artikelen zijn al gewijd aan de schoonheid en historische waarde van Wijk bij Duurstede. Ik wil Wijk benaderen vanuit een geheel ander gezichtspunt, de intermenselijke relaties die in Wijk ook zo'n grote rol spelen.
      Statistisch gezien bestaat Wijk bij Duurstede uit dertig procent gescheiden mensen, mensen die alleen (willen) wonen of mensen die (weer) graag willen samenwonen. Dit zijn de mensen die ook ik regelmatig tegenkom en dit is wat ik bedoel met Wijk 700 jaar Peyton Place.
      De gesprekken gaat als volgt: "Weet je dat Truus een relatie heeft met Jan? Oh, Jan die gescheiden is van Marloes? Oh bedoel je Marloes die gaat samenwonen met Mark? Nee joh, dat tussen Marloes en Mark is voorbij. Mark heeft alweer een ander gevonden."
      Blijkbaar is in Wijk iedereen van iemand en anders toch zeker geweest. Groot is dan ook de commotie als er toch goed naar iemand gekeken is, er geen eigendoms etiket op zit en, iemand dan later toch van iemand anders blijkt te zijn.
      Voor al dit 'leven in de brouwerij' ben ik onder andere de Wijkse horeca zeer dankbaar en velen met mij denk ik. Alle gekheid op een stokje, wat hier plaats vindt kan mijn harde schijf niet eens opslaan, maar dit verhaal heeft een moraal. Geniet, maar doe het veilig, zo houden we Wijk in alle, opzichten schoon!

Gaya Paris
Wijk bij Duurstede

Terug naar de 700 jaar index pagina