700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Denkend aan Wijk

Dijk van een stad

      Het afgelopen weekeinde dacht ik veel na over Wijk en uiteindelijk waren het overwegend blije gedachten. We wonen nu al weer 26 jaar in Wijk bij Duurstede, naar volle tevredenheid. Van het begin af aan ben ik in Wijk als vrijwilligster bij allerlei projecten en gebeurtenissen betrokken geweest. Onder andere het stichtingsbestuur van De Bikkelenburg, braderieën, project alfabetisering, uitvoeringen met Roel Tijhof, concerten, Stichting BED, voor jongeren die in de problemen dreigen te raken.
      Zo kom ik weer terug bij de jongeren, waar ik dit weekeinde zo van heb genoten, ondanks het feit dat het weer niet echt meewerkte, ik heb van dichtbij gegoord en gezien hoe deze jongeren al een tijd geleden met dit festival in het kader van Wijk 700 aan de slag zijn gegaan en er lang mee druk zijn geweest. Op de bewuste dag waren ze al vroeg bezig, als duizendpoten, om alles in goede banen te leiden en om de uitgenodigde bands op de goede plaatsen te krijgen. De podia, alle apparatuur voor een goed geluid, omkleedruimtes, eten en drinken, veiligheid, dat is toch niet niks. Maar alles was er en het liep op rolletjes. En waar niet, dan bleken aardige mensen weer uitkomst te bieden.
      De jeugd kon geweldig uit zijn dak gaan op de Markt en dat deden ze dan ook vanaf half twee in de middag. Hartstikke leuk om te zien. In de Mazijk waren ook tal van leuke bands te beluisteren en zeker niet te vergeten onze Wijkse band I Travel, die voor deze gelegenheid weer even bij elkaar was en ondanks de concurrentie van bekende artiesten die optraden op het haventerrein, hun publiek wist te boeien en vast te houden. Hou ze in het Wijkse gebeuren, want er zijn genoeg mensen die I Travel graag weer horen. Ook in de haven was er publiek genoeg. Waar komen ze toch altijd weer vandaan? Leuke hè, dat Wijk voor allerlei verschillende evenementen steeds in trek is.
      Dus, denkend aan Wijk, hoop ik nog heel lang met al deze leuke mensen te kunnen omgaan, wonen en leven. Ik vind het een dijk van een stad, of was het al een dijkstad? Met jongeren die best wat willen betekenen voor anderen. Laten we hopen dat er voor jongeren ook wat meer vertier komt, want dat is tot nu toe wat magertjes.

Henny van der Laan-Mulckhuyse

Terug naar de 700 jaar index pagina