700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Schapenfeest in Langbroek

     Wijk 700 heeft alles te maken met tradities. Net als het schapenfeest op 1 juli in Langbroek, dit jaar al weer voor de 21ste keer. Uiteraard draait het feest om schapenscheren en wolverkoop, maar er is nog veel meer te doen!
     De allerkleinste bezoekers kunnen schminken en zich uitleven op het springkussen. 's Middags kunnen zij genieten van het poppentheater Cassiopeia. En op het plein voor de Piet de Springer is weer vrijmarkt. Voor de wat oudere jeugd is er een Gameboy colorshow en de Nintendo roadshow. Diverse standhouders hebben voor elk wat wils. Ook voor een hapje en een drankje; op de markt vind je Thuringer Bratwurst & Bier. De markt begint om 9.00 uur en wordt om 10.00 uur officieel geopend door burgemeester en wethouders. De markt duurt tot 17.00 uur en de toegang is gratis. De netto opbrengst is bestemd voor de jeugdactiviteiten van Dorpshuis De Toekomst. Het schapenfeest wordt om 20.00 uur voortgezet in de feesttent, met medewerking van de Duitse band Thors.

Wijks spektakel

     Op 1 juli biedt de industriekring Wijk bij Duurstede de Wijkse bevolking een lucht- en watershow aan. Vanaf 14.00 uur kan iedereen op het Haventerrein genieten van het Wijks Spektakel. De toegang is gratis. In de haven is om 18.00 een waterskishow te zien. En wat te denken van een vliegshow met een nostalgische dubbeldekker 18.45 uur, gevolgd door een parachutistenshow om 19.00 uur! Ook kan iedereen vanaf 19.45 uur genieten van een luchtshow met stuntvliegtuigen. Na een waterskispringshow om 20.05 uur gaan om 20.30 uur de luchtballonnen de lucht in. Bezoekers die op tijd zijn, kunnen meevaren! Bovendien kunnen mensen zonder hoogtevrees Wijk vanuit de lucht bekijken in een helikopter. Kaarten voor de ballon- en helikoptervluchten zijn in de voorverkoop bij de VVV.
     Verder zijn er allerlei attracties voor kinderen, er is eten en drinken en muziek, kortom; een famliefeest voor heel Wijk bij Duurstede. Het feest begint om 14:00 uur en eindigt 's avonds met optredens van het gelegenheidstrio Michelle Courtens (zang), Daniël de Bie (piano) en André Remkes (gitaar) om 20.15 uur en van de achtpersoonsband The Bad Ants. Zij spelen vanf 20.45 uur.

SUPERSTUNT

     Deze week gaat de Wijk 700-winkel stunten: van 28 juni tot 5 juli zijn de chroomkleurige Wijk 700-horloges in de aanbieding. Voor slecht 40 gulden koopt u zo'n prachtig design horloge! Op de wijzerplaat staat het logo van Wijk 700 in chroomkleur en de elastische band zorgt ervoor, dat het horloge makkelijk draagbaar is. Voor zowel hem als haar een mooi geschenk.
     Normaal kost dit horloge 49.95 gulden, dus die tien gulden winst kunt u in uw eigen zak steken! (Of u koopt er zo'n mooie memoblok van Wijk bij Duurstede voor.) Wacht u niet te lang want op=op.
     De Wijk 700-winkel vindt u in de VVV aan de Markt 24 in Wijk bij Duurstede.

Terug naar de 700 jaar index pagina.