700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Zaterdag 8 juli 2000 Wijk 700 minuten jong

     Muziek, muziek en nog eens muziek. Na de onvergetelijke musical Don Quichotte, Jazz bij Duurstede en een jubilerend Concordia is de 700ste verjaardag van de stad Wijk bij Duurstede ook reden voor een popmuzikaal feestje! Daarom organiseert de stichting Wijk 700 jaar jong, in samenweking met de Junior Kamer Kromme Rijn, een uniek popfestival.
     Bekende en minder bekende bands en dj's zullen 700 minuten lang zorgen voor een geweldig muzikaal spektakel. Van Dik Hout, Kane, Travoltas, Ceasar en dj Michel de Hey zijn slechts enkele grote namen die geprogrammeerd staan. Het festival vindt plaats op zaterdag 8 juli 2000 op drie verschillende locaties in het centrum van Wijk bij Duuurstede. Op de Markt, in de Mazijk en op het Haventerrein wordt de hele dag uiteenlopende muziek gemaakt. Meer dan 25 acts, nationaal of regionaal bekend, zullen optreden. Om 13.30 uur openenen twee bands het festival op de Markt en in de Mazijk. Preceis 700 minuten later zullen de dj's het feest swinged afsluiten in de Haven.
     De drie podia krijgen elk een eigen karakter. Op de Markt vinden voornamelijk de jongeren zich in een mix van ska, hiphop, punk en house. In de Mazijk kunnen de oudere jongeren hun hart ophalen dankzij opzwepende rai, salsa en soulmuziek en de feestelijke vertolkers van het levenslied: De Goreley. En op het Haventerrein staat een line-up voor een breed publiek. Vanaf 20.00 uur zullen achtereenvolgens Van Dik Hout, Kane, de Travoltas en Ceasar daar een grandioos concert verzorgen.
     De hele dag staat in de Mazijk een openluchtrestaurant waar diverse koks hun etenswaar zullen aanbieden. Men kan hier onder het genot van eten en drinken genieten van de spectaculaire shows van straattheater Icarus en de Alien Voyagers. Voor de allerjongsten is er Circus Vladimir. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Kijk ze Boulen!

     Op zaterdag 10 juni 2000 organiseert jeu de boulesvereiniging Mazijk de Pétanque een toernooi. Op de Markt bij de Grote Kerk en op de Mazijk zijn in totaal veertig jeu de boulesbanen, waar tussen 11.00 uur en 17.00 uur drie speelrondes worden gehouden.
     De heer Chaudron, voorzitter van de vereniging: "De belangstelling is enorm. We hebben veel meer deelnemers dan verwacht, dus meedoen kan alleen als je je van tevoren hebt ingeschreven. Maar iedereen is van harte welkom om te komen kijken!"
     In totaal zijn er ruim tweehonderd deelnemers waarvan tweederde uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langroek. "Als dit aanslaat, willen we er een jaarlijks jeu de boulesevenement van maken. En dan blijven we niet op vaste banen, nee, dan boulen we de hele stad door!", aldus Chaudron. Nieuwsgierigen kunnen zaterdag zelf zien hoe jeu de boules in Wijk wordt gespeeld.

Terug naar de 700 jaar index pagina.