700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Gras overwoekert Wijk

     Toneelgroep Gras speelt de toneelroute 'Gras overwoekert Wijk'. Toneelgroep Gras is van oorsprong een Betuwse groep. Er komen steeds meer leden vanuit Wijk bij Duurstede. Vorig jaar speelden zij in Theater Rondeel eenakters van Pinter en Albee. Dit speciale jaar presenteert de groep een theatrale hommage aan Wijk bij Duurstede: Gras overwoekert Wijk. De theaterroute is te zien op donderdag 25, zaterdag 27 en zondag 28 mei en donderdag 1 juni. Kaartverkoop: reserveringen via VVV, en op de avonden aan de kassa bij het Schippershuis. Prijs: vijftien gulden, voor houders van een CJP 12,50 gulden.
     De start is vanaf het terras van Het Schippershuis (op de walmuur, bij de haven), stipt om 20.30 uur, dus zorgt u iets eerder aanwezig te zijn. Een gids leidt u door Wijk. In de stad speelt toneelgroep Gras een aantal stukjes locatietoneel, en zult u verrassende (theatrale) ontmoetingen hebben. Enkele prachtige plekjes in Wijk vormen het decor en de inspiratiebron. De toneel-verrassingstocht eindigt in Theater Rondeel. U zult de stad als toneel gaan zien.
     Over hetgeen u gaat meemaken zijn de leden van Gras wat geheimzinnig: zo blijft de verrassing groter. Toch een cryptische tipje van de sluier opgelicht: de letter A speelt een opvallende rol, een vrijstad kent ook misdaad. Er worden teksten gebrukt van Mrozek tot Shakespeare, maar er zijn ook zelfgeschreven stukken van Boud Smit. Laat u verrassen door: Martha, Eveline, Femke, Jacqueline, Tamara, Claudia, Nel, Bram, Arjan, Boud, Will, Guido, Imar, Frithiof, Sander en Tonny.

Jazzfestival

     Dit jaar wordt in het kader van de festiviteiten rond Wijk 700 het Jazzfestival uitgebreid tot een heel weekeinde: van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni. Op vrijdagavond zullen in verschillende horecagelgenheden en op het Utrechts Niewsbladpodium op de Msarkt optredens van jazzgroepen te horen zijn. Deze avond staat vooral in het teken van Wijkse en regionale bands. De zaterdag is als vanouds met het absolute hoogtepunt in de avond. Bekende namen als the New Orleans Syncopators, Dutch Palladium Orchestra, Raise the Roof. Max Teawhistle, de Broeders en nog vele anderen treden er op. Zondagmiddag zijn er optredens op verschillende buitenpodia. Op de markt worden, als speciale Wijk 700 activiteit, gospels gezongen met bekende namen als Berget Lewis & the Gospeltrain en Denise Jannah. Hierdoor krijgt deze zondag een geheel eigen karakter. Op zondag treden verder o.a. op: Handsome Harry Company, Mr Boogie Woogie & the Firesweep en bij het kasteel The Lazy Mama Jazz Orchestra. Voor meer informatie kunt u de jazzsite op internet raadplegen http://www.jazzbyduurstede.nl.

Historische kledingwedstrijd


     De Stichting Wijk 700 roept mensen op die kleding kunnen ontwerpen om een ontwerp te maken voor historische kleding. Inzendingen worden geshowd op een historische modeshow die wordt gehouden op zondag 28 mei tijdens de historische markt en worden beoordeeld door een vakjury. Hiermee zijn geldprijzen te winnen van 250, 150 en honderd gulden. Alle patronen moeten worden afgestaan aan de Stichting Wijk 700 en worden openbaar gemaakt en gepubliceerd in de Wijkse Courant ten behoeve van de Wijkse bevolking. Hiermee wordt beoogd dat inwoners deze ontwerpen na kunnen maken en kunnen gebruiken tijdens het historische slotfeest op 9 september. Aanmeldingen moeten voor 26 mei binnen zijn bij de Stichting Wijk 700 p/a afdeling voorlichting, Stadskantoor, Karel de Grotestraat, Wijk bij Duurstede. Voor inlichtingen kunt u bellen naar Aline van Dam, telefoon 572869.

Terug naar de 700 jaar index pagina.