700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Fotogalerij 700 Wijkenaren

     De fototentoonstelling van 700 Wijkenaren die de afgelopen twee weken in het stadskantoor heeft gestaan, is vanaf zaterdag 1 april (geen grap!) te bezichtigen in het Ewoud en Elisabethgasthuis aan de Gansfortstraat 4 in Wijk bij Duurstede.
     Vele Wijkenaren hebben al een kijkje genomen bij de tentoonstelling, om te zien hoe ze op de kiek zijn gezet. Nadat het bewuste portret was gevonden, moest er een bon worden ingevuld. Met deze bon in de hand ging men naar de Wijk 700-winkel in de VVV, waar uit een bak de desbetreffende foto gratis kon worden opgehaald.
     Het is de bedoeling, dat het ook nu weer op deze manier verloopt. In het Ewoud en Elisabethgasthuis liggen de invulbonnen, die gefotografeerde Wijkenaren kunnen meenemen. De Wijk 700-winkel houdt voorlopig de kist met foto's, dus u kunt nog rustig gebruik maken van deze service. De tentoonstelling staat in het E&E-gasthuis tot 15 april. Daarna verdwijnt de fotogalerij in het archief van de gemeente, waar het nageslacht na jaren nog kan kijken hoe men in het jaar 2000 eruit zag.

Drie kernen fietstocht

     Op zaterdag 27 mei vindt er in en rond de gemeente Wijk bij Duurstede een drie kernen fietstocht plaats. Deze fietstocht wordt georganiseerd door de Ren en Tour Club Duurstede in samenwerking met de Wieler Tour Club Cothen en Sportvereninging Langbroek.
     In elke kern is een opstapplaats, zodat niemand eerst een heel eind hoeft te fietsen, voordat er gestart kan worden. Belangstellenden kunnen kiezen uit twee afstanden: 28 of 42 kilometer. Ook voor gezinnen met kinderen hoeft er dus geen belemmering te zijn aan deze leuke tocht deel te nemen. Langs de route kunnen ook nog allerlei bezienswaardigheden worden bezichtigd. Het betreft geen wedstrijd, maar een recreatieve tocht voor jong en oud. Bij het begin van de route wordt de deelnemers een routeboekje overhandigd, waarin ook veel informatie over de route vermeld staat. Deelname is gratis. Legt u de 27ste mei dus vast in uw agenda!

Ierse dag

     U heeft het vorige week al in deze rubriek kunnen lezen: de Ierse dag die op zaterdag 8 april zou worden gehouden, is uitgesteld. De datum waarop dit dagvullende evenement nu waarschijnlijk gaat plaatsvinden, is volgens de laatste berichten verschoven naar 24 juni.

Terug naar de 700 jaar index pagina.