700 jaar stad Wijk bij Duurstede

      Deze ruimte op deze Wijk 200-pagina heet "Uitgelicht". Hierin brengen we wekelijks een oppeling aan tussen alle historische mijmeringen met de praktijk van de dag. Want Wijk bij Duurstede gaat in het jaar 2000 feesten en goed ook. In de rubriek 'Uitgelicht' belichten de Stichting Wijk 700 en de redactie van de Wijkse Courant elke week één of meerdere festiviteiten of mensen achter de schermen daarvan. Zo blijft u volledig op de hoogte van wat er allemaal te gebeuren staat in uw stad. Zo nodig wordt deze ruimte fors uitgebreid, in hoogtijweken zelfs tot een hele pagina.

      De stichting heeft inmiddels een agenda opgesteld. Die loopt van maart tot en met september 2000 en telt tientallen extra festiviteiten. Zo noemt de kalander voor de startmaand maart activiteiten als het Kinderkunstproject, het openingsfeest met historische raadsvergadering in de Grote Kerk (11 maart), het vlaggenproject, de presentatie van een speciale cd en van ansichtkaarten, de onthulling van fresco's, een tentoonstelling in de kerken, een bridgedrive en de liefst zes dagen durende theaterproductie De Koning van Katoren.

      In de paastijd brengen de kerken een speciaal passiespel. Koninginnedag 2000 wordt met nieuwe evenementen in één feestweek gebracht met de vering van de 55e bevrijdingsdag op 5 mei. Onderdelen daarvan zijn een kermis en seniorendag. Ondertussen beleeft Wijk in mei wederom een piek in de festiviteiten: vele uitvoeringen van het openlucht toneel De Man van La Mancha, een geraniummarkt, een toneelroute, een driedaags filatelie-evenement, een Tjechische week, een drie kernen toertocht en een historische markt.

    Hoogtepunten in juni zijn Jazz bij Duurstede, een jeu de boules toernooi, jubileumconcert Concordia, een hippisch evenement en rommelmarkt. Apart belooft ook de havenmanifestatie begin juli te worden evenals het feest 'Wijk 700 minuten jong'. Kleurrijk Wijk tuigt eind augustus een speciaal programma op en dan maakt de stichting zich op voor de slotmaand september. Daarin staan gepland een muziekdag, de dijkenloop, een concert in de Grote Kerk, open monumentendag en een slotmanifestatie met de presentatie van een boek over de ruimtelijke ontwikkeling van Wijk bij Duurstede, maquettes in de kerken en de processietocht.

Terug naar de 700 jaar index pagina.