700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Denkend aan Wijk

Visitekaartje kinderboerderij

      Uit het dagboek van Springer, de Wijkse bok:
      31 mei 1978. Van Henny en Gonny Peek kregen wij een uitnodiging voor een receptie. Het establissement café De Engel aan de Markt in Wijk bij Duurstede was op 31 mei 300 jaar oud en nog steeds in bezit van dezelfde familie Peek. Het bestuur van de kinderboerderij had een uitnodiging gekregen omdat wij altijd met de carnavalsoptochten meedoen. Henny is een van de voorlopers van het carnaval en van de Raad van Elf. Bij het carnaval hebben ze al heel wat fraaie carnavalswagens van de kinderboerderij zien langs rijden. Omdat we nog enkele via de optocht gewonnen dinerbonnen van café-restaurant De Engel in de kast hadden liggen, besloot het bestuur, als we er dan toch waren, die meteen te verzilveren. De vraag was alleen nog wie er mocht gaan dineren.
      Nu houd ik mij altijd bescheiden op de achtergrond ook al ben ik dol op alles wat eetbaar is, maar het toeval wilde dat ze mij, Springer de bok, aanwezen voor het diner. Henny en Gonny wisten dat ik met het bestuur mee zou komen. Omdat ik altijd met steek en medaille van de Kaieschaiters van de partij ben bij het carnaval en vaak mee ga met het bestuur naar het oude van dagen carnaval waar we altijd een echte happening van maken, keken Henny en Gonny daar niet raar van op. Maar dat ik hun gast aan tafel zou zijn, was natuurlijk wel een verrassing. Ze lieten zich niet kennen daar in het resaurant en Henny zorgde voor een fraai versierd bord met een malse salade met daaronder heerlijke bix.
      Het werd een feest van jewelste in dat 300-jaar oude café met al die carnavalsmensen, dat begrijp je. Henny en Gonny bleken ook nog op die dag 25 jaar te zijn getrouwd. Om de zaak te vermaken, want daar kwam ik toch een beetje voor, deed ik midden in de zaak op het hoogtepunt van het feest onder luid gejoel mijn behoefte. Echt, ze kwamen niet meer bij. Jaren later zal er nog wel over gesproken worden hoe de kinderboerderij op het feest van Peek haar visitekaartje achterliet.
     

Springer
de Wijkse bok

Terug naar de 700 jaar index pagina