700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Fotogalerij

     Fotografen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest. In de drie kernen, maaar vooral op de Markt in Wijk bij Duurstede zijn de modellen voor de camera gezet. Soms kostte dat moeite, maar meestal was de bereidheid groot. Een veel hehoord excuus van weigeraars was: "Ik houd niet op fotopapier." Op de tentoonstelling bewijzen de fotografen het tegendeel.

     Het resultaat is een galerij van 700 nu nog onbekende Wijkenaren. Een doorsnee van de bevolking is te zien. De foto's zullen na de tentoonstelling in het gemeentearchief worden opgenomen. Dan moet natuurlijk wel bekend zijn wie op de foto staat.
     De foto hoort natuurlijk ook in het archief van de geportretteerde zelf. De 'modellen' kunnen hun foto ophalen bij de VVV (de Wijk 700-winkel). Daar kunt u dan ook een formulier invullen met uw persoonlijke gegevens. Zo blijft uw portret voor het nageslacht bewaard en kunnen uw achterkleinkinderen (of nog verder) uw portret aanschouwen als Wijk 800 jaar bestaat.

     De tentoonstelling is te zien in de Grote Kerk na de openingsmanifestatie op 11 maart van 17.00 tot 18.00 uur. Daarna verhuist de tentoonstelling naar het Stadskantoor en zal daar ongeveer vertien dagen blijven staan. Wellicht is de fotogalerij daarna nog te zien in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Bekijkt u de tentoonstelling, onthoudt het nummer van uw foto en ga naar de Wijk 700-winkel om uw foto gratis op te halen.

Positieve werking Wijk 700

     Een positief effect van de voorbereidingen rond Wijk 700 is het contact dat ontstaat tussen de vrijwilligers. Mensen die elkaar nog nooit eerder hadden ontmoet, werken keihard samen aan het realiseren van een project. Het is logisch dat uit die samenwerking hier en daar ook de eleukste vriendscapppen ontstaan. Het gemeenschappelijke doel, het desbetreffende Wijk 700-project, is de bindende factor.
     Een ander positief effect is het ontdekken van je eigen mogelijkheden; ineens blijken vele Wijkenaren fantastische acteurs, goede organisatioren, prima achter-de-schermenwerkers, uitstekende naaisters en kundige promotieteamleden te zijn (en dan zijn er nog vele andere rollen....).
     Niemand heeft dit voorzien, maar iedereen geniet ervan!

Terug naar de 700 jaar index pagina.