700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Mini-playbackshow

     Wil jij graag meedoen aan een mini-playbackshow? Woon je in Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek en zit je op de basisschool (groep 1 tot en met 8)? Dan is dit je kans! Vanaf 11 maart wordt er feest gevierd. Je hebt waarschijnlijk al gehoord van Wijk 700. Maandenlang wordt er van alles georganiseerd, omdat Wijk bij Duurstede dit jaar 700 jaar stadsrechten heeft. Ook de kinderen worden daarbij niet vergeten. Jij hoort daar natuurlijk bij! Op zaterdag 11 maart is er een grote mini-playbackshow voor de kinderen. Deze show wordt gevierd in een grote tent, die dan op het evenemententerrein aan de Hordenweg in Wijk bij Duurstede staat. In de tent is plaats voor ongeveer vierhonderd mensen. De toegang is gratis, maar je moet wel een kaartje halen om een plaats op de tribune te krijgen. Hoe? Dat lees je binnenkort allemaal in deze krant, dus hou het goed in de gaten.
     Naast de tent zijn allemaal leuke attracties neergezet waar je gratis in kunt. Ook daarover kun je over een paar weken in de Wijkse courant meer lezen. Maar... een mini-playbackshow zonder artiesten is niets. Je begrijpt het al, we zoeken kinderen die graag een liedje willen playbacken. Ben jij zo'n artiest en zit je (al) op de basisschool? Dan kun je je aamelden bij Gerrit Onink, telefoon: 0343-551470. Je kunt je aanmelden tot 4 maart, op elke werkdag van 9.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur 's avonds. Doen!!!!

Het 'Wijk 700 dobbelspel'

     Twee weken geleden heeft u in deze rubriek kunnen lezen dat verenigingen de kans krijgen hun clubkas te spekken d.m.v. deelname aan het 'Wijk 700 dobbelspel'. Dit spel wordt gehouden op 11 maart op het evenemententerrein. De eerste prijs bestaat uit 700 gulden en de tweede prijs is 350 gulden. Verenigingen die belangstelling hebben om aan dit spel deel te nemen, kunnen zich vanaf 1 maart aanmelden bij de Wijk 700-winkel in de VVV aan de Markt 24 te Wijk bij Duurstede. Let op! Dit kunnen ook verenigingen uit Cothen en Langbroek zijn!
     Dit zijn de spelregels: Er wordt door twee personen tegelijk een dobbelsteen gegooid, dit is één worp. De stenen dienen na de lijn (op drie meter afstand van de werpplaats) de grond pas te raken. Van deze twee stenen worden de ogen opgeteld en vermenigvuldigd met tien. Als precies het aantal 700 is gegooid, is het spel afgelopen en wordt het aantal worpen opgeteld. Zijn er meer dan 700 punten gegooid, dan mag men óf alleen (om beurten!) óf samen punten gooien om terug te komen op 700. Iedere worp telt mee! De spelleider beslist of een worp geldig is of niet. Let op: een dobbelsteen moet wel rollen!
     Bij een gelijk aantal worpen, gegooid door verschillende verenigingen, volgt een 'barrage'. Van iedere vereniging kan slecht één team meedoen. Voor de duidelijkheid: de dobbelstenen zijn 50x50x50 cm en zijn gemaakt van polyether (waren ze van hout, dan zouden deelnemers grote kans lopen de rest van het openingsfeest met een gipsbeen mee te maken).

Houten kalenders

     Nieuw in het Wijk 700-assortiment zijn de prachtige houten verjaardagskalenders. Deze kalenders bestaan uit drie houten 'bladzijden' die aan twee kanten bedrukt zijn. Op deze bladzijden staan poppetjes getekend die bezig zijn met een activiteit passend bij die twee maanden. Een leuk cadeau voor zowel kinderen als volwassenen! Loopt u eens vrijblijvend binnen bij de Wijk 700-winkel om deze kalender (en de andere mooie Wijk 700-artikelen) te bekijken. De Wijk 700-winkel zit in de VVV aan de Markt 24 te Wijk bij Duurstede.

Jan Zwaan

     In de Wijkse Courant van 9 februari stond informatie over de (verkoop)expositie van Jan Zwaan. In dit stukje is een foutje geslopen: de expositie vindt niet plaats in het museum Dorestad, maar in de interieur/antiekzaak In De Nije Poorte, Oeverstraat 16, met medewerking van Kunstzaal Van Heijningen te Den Haag en M. van der Schaft. In de maanden mei en juni is de expositie te bezichtigen.

Terug naar de 700 jaar index pagina.