700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Denkend aan Wijk

Dit kan alleen maar in Wijk

      Denkend aan Wijk, moet ik denken aan de zestig mensen die meewerken aan de misical Don Quichotte, die wij in het kader van 'Wijk bij Duurstede 700 jaar stad in mei gaan opvoeren.
      Vijfentwintig jaar geleden kwam ik in Wijk bij Duurstede wonen. Sindsdien hebben mijn partner en ik al heel wat musicals en shows op de planken gebracht. Dit moet het hoogtepunt van onze loopbaan worden. Aan de inzet van de spelers en musici zal het niet liggen. Sinds september wordt er iedere zondag druk gerepeteerd en door het enthousiasme van de medewerkers is iedere repetitie een feest. Het gebouw in de Volderstraat bruist van de activiteiten. In de bovenzaal werkt het koor, beneden repeteert het orkest. De solisten zingen in de koffieklamer en overal liggen kostuuums waar nog aan gewerkt moet worden.
      Het is technisch bijna onmogelijk om een musical in de open lucht te brengen. Het vergt het uiterste van de producente, Wil Kosterman. Dat we het kunnen doen is te danken aan al die vrijwilligers die zich belangeloos voor deze productie inzetten.
      Als Wijkenaren ergens in geloven, dan gáán ze er voor. Daardoor zijn er al veel grote evenementen van de grond gekomen. Als Don Quichotte straks op de planken staat (de voorstellingen zijn op 3, 4, 5, 6, 7 en 12, 13, 14 mei, aanvang 20.30 uur), hoop ik dat u met mij zult denken: 'Dit kan alleen in Wijk....'

Roel Tijhof
regiseur van de musical Don Quichotte

Terug naar de 700 jaar index pagina