700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Openingsfeest op 11 maart.

     De festiviteiten rond Wijk 700 gaan op 11 maart officieel van start met een uitgebreid programma. Rond het middaguur knallen de saluutschoten, waarna de stadsomroeper van Wijk bij Duurstede een rondgang maakt door Cothen, Langbroek en Wijk.
     Vanaf 15.00 uur is er in de grote feesttent op het evenemententerrein een mini-playbackshow voor de kinderen uit de hele gemeente. Ook kan de jeugd zich daar heerlijk uitleven op onder andere een minikermis, terwijl een rodeostier graag de strijd wil aanbinden met wie dat durft.
     Alle verenigingen van de gemeente kunnen op het evenemententerrein meedoen aan een spel met grote dobbelstenen. Wat de bedoeling daarvan is? De vereniging die als eerste 700 punten bijeen heeft gedobbeld, krijgt de Wijk 700 prijs, die bestaat uit 700 gulden. Een perfecte manier om de clubkas te spekken, nietwaar? Hierover leest u binnenkort meer.
     In de Grote Kerk vindt intussen voor genodigden een openingsmanifestatie plaats. Tijdens dit gebeuren is daar een historische raadsvergadering en presenteren de projecten zich die van maart tot en met september gepland staan. In de kerk hangt dan ook de forogalerij waar de afgelopen weken druk aan gewerkt is. Misschien bent u wel één van de 700 mensen die gefotografeerd zijn? Na afloop van de manifestatie in de kerk kan iedereen naar binnen lopen om een kijkje te nemen. (In het stadskantoor kan deze fotogalerij op 11 maart bezichtigd worden.)
     Als het oficiële gedeelte is afgelopen, gaat een deel van het gezelschap naar de tent, waar burgemeester Houtsma de prijzen uitreikt aan de winnaars van de mini-playbackshow. En dit is nog niet alles....
     's Avonds is het de bedoeling een Wijkse liedjesavond te houden naar aanleiding van de Wijkse cd, die vanaf 11 maart te koop is. Aan deze cd hebben allerlei koren, profs en amateurzangers en -zangeressen meegewerkt.
     Houdt u deze rubriek goed in de gaten, want binnenkort is te lezen hoe deelnemers (zowel aan de mini-playbackshow als de liedjesavaond) zich kunnen aanmelden en hoe toeschower(tje)s van de mini-playbackshow in het bezit kunnen komen van een toegangskaartje.
     Noteer 11 maart dus gelijk in uw agenda, want zo'n feestdag wil niemand missen!

"Ton, heb je het Waiks blok al gezien?"
"Het Waiks blok? Is dat een nieuwe partij of zo?"
"Nee joh! Een memoblok met het aanzicht op ons stadje vanf de Lek!"
"Waar kun je die kopen?"
"In de Waik 700-winkel in de VVV! Wist je dat niet"?"
"Hier in Waik? Ga weg ...!!"
"Ja! En ze kosten haast niks: 9.95!"

Terug naar de 700 jaar index pagina.