700 jaar stad Wijk bij Duurstede

Herdenkingsmunten in februari verkrijgbaar.

In navolging van de eerste herdenkingsmunt uit 1998 zijn binnenkort ook de tweede en derde munt binnen
de viering van WIJK 700 jaar te koop. De nieuwe munten zijn verpakt in een speciaal vormgegeven 'coin-box'
en vanaf februari als serie van drie verkrijgbaar bij het VVV en op het stadskantoor.

Het vieren van 700 jaar stad Wijk bij Duurstede wordt natuurlijk ondersteund door de uitgifte van speciale herdenkingsmunten. Als het feestjaar wordt geopend op zaterdag 11 maart, zijn de munten al volop te koop.
In 1998 is de eerste herdenkingsmunt uitgekomen in de vorm van een betaalmunt. Deze fraaie bi-colour munt, wordt nu opgevolgd door de overige twee munten uit de serie van drie. De munten zijn verpakt in een speciaal vormgegeven 'coin-box'. De set van drie munten inclusief de coin-box kost 14,95 gulden en is vanaf februari te koop bij de VVV in de Wijk 700 winkel en op het stadskantoor.
In eerste instantie was het de bedoeling om een loterij te koppelen aan de verkoop van de coin-box met als hoofdprijs een auto. Organisatorische wijzigingen hebben er echter toe geleid dat deze loterij niet door kan gaan. De serie van drie munten wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de Stichting Wijk bij Duurstede 700 jaar stad en niet - zoals aanvankelijk in de bedoeling lag - door de Stichting Wijksdaalder. Deze 'wisseling van de wacht' betekent eveneens dat de munten twee en drie niet als betaalmiddel in de roulatie gaan en dat de oplage beperkt is.
De eerste munt geldt in sommige winkels nog als betaalmiddel tot begin september 2000.

Fotografen in actie voor Wijk 700

Vanaf woensdag 12 januari zijn twee fotografen op stap. Zij maken foto's voor de fototentoostelling van 700 Wijkenaren. Op marktdagen en zaterdagen in januari en februari gaan zij rond in Wijk, Cothen en Langbroek, speurend naar jonge, oude, leuke, verdrietige, lachende en boos kijkende inwoners. De portretten worden tentoongesteld tijdens de openingsmanifestatie op 11 maart in de Grote Kerk en daarna in het Stadskantoor en het Ewoud en Elizabeth Gasthuis.
Komt u de fotografen per ongeluk tegen? Laat een mooi portret van u maken. Wilt u persé op de foto? Zoek ze op!
Na de tentoonstellingen krijgen de geportretteerden de kans hun foto op te halen op het Stadskantoor, tegen de inlevering van een ingevuld formulier met daarop hun naam en geboortedatum. Die gegevens zijn belangrijk omdat de foto's zullen worden opgenomen in het stadsarchief. Wie weet kijken uw achter-kleinkinderen of achter-achter-kleinkinderen over honderd jaar naar een fototentoonstelling van inwoners uit het jaar 2000.

Terug naar de 700 jaar index pagina.