Terug naar goede doel

Lieve Janneke, Martijn, Juul en Noor,

Daar ben ik weer, en deze keer met de foto’s van de St. Matthias school in Mbenjeh Babungo die jullie weer hebben geholpen. De kinderen, leraren, schoolbestuur en ik hebben samen bedacht hoe we jullie geld het beste konden besteden. Het geld van fam. Boerdonk heb ik ook voor het schooltje gebruikt…..dus al mijn kleine achternichtjes hebben ‘n grote bijdrage geleverd aan een betere plek voor de kinderen hier om te kunnen leren. Hieronder even een opsomming van wat ik allemaal met jullie geld heb kunnen doen....en dat is veel!

De veranda was compleet kapot waardoor het gevaarlijk was dat de muren in het regenseizoen zouden verzakken, sommige ramen waren al aan het verzakken. Dus er is nu een nieuwe veranda gemaakt met een plek waar het regenwater wordt afgevoerd, zodat niet alles een grote modderpoel wordt.
Ook de w.c. is absoluut hopeloos. Normaal gesproken is er een gat van ongeveer 10 meter waarboven een cementen sta plaats is zodat de behoeften in het gat vallen. Echter de ‘w.c.’ is bijna vol en je kunt je de stank dus wel voorstellen. De vloer heeft al vele scheuren dus het is ook gevaarlijk dat hij zal instorten en er dus ook een kind in zou kunnen vallen. Tijdens de zomervakantie is het begroeid met algen en dus ook nog erg glibberig. Er zitten geen deuren in en de muren zijn ook niet meer al te stevig. Er is intussen een nieuw gat van 10 meter gegraven en in het droge seizoen zullen de stenen worden gemaakt en de w.c. worden afgemaakt. En dus ook de w.c worden gebouwd. Ik wilde echter niet wachten om jullie alvast te laten zien wat er met jullie geld gedaan is.
De schoolborden in de verschillende klassen waren of kapot of de kwaliteit was zo slecht dat je bijna niet kon lezen wat de leraren op het bord schreven. Dus alle schoolborden zijn opnieuw gerepareerd en geschilderd met schoolbordverf.
De vloeren van de klassen zaten ook vol gaten (echt grote gaten op sommige plekken en ontzettend stoffig) dus die zijn ook allemaal gerepareerd.
Er was een groot tekort aan schoolbanken en we hebben met de hulp van de Quarterhead (de belangrijkste man in onze buurt), die een boom heeft gegeven, 17 schoolbankjes kunnen laten maken.

Jullie kunnen je dus wel voorstellen hoe blij iedereen was….
De kinderen kennen intussen Juul en noemen haar Sjoel en vinden het geweldig wat zij en natuurlijk haar zusje, vader en moeder voor de school hebben gedaan. Natuurlijk zou het heel erg leuk zijn als jullie hier naartoe zouden komen, jullie zijn absoluut welkom!!!

Dus namens iedereen HEEEEEL ERG BEDANKT!
En natuurlijk ook veel liefs van mij…Yolanda