Terug naar goede doel

Hallo Juul,

Hier dan eindelijk weer een berichtje van mij.
Het heeft een tijdje geduurd voordat ik jouw spulletjes aan de kinderen kon geven. Het is kerstvakantie geweest en toen waren de kinderen natuurlijk vrij, daarna moest ik zelf naar een soort school. De meesters hadden mij een lijstje gegeven wat de kinderen het hardste nodig hadden. Dus ik ben naar de stad gegaan en heb het daar kunnen kopen. Het gaat hier allemaal niet zo gemakkelijk als in Nederland waar je alles overal kunt kopen maar het is gelukt!!

Van jouw geld heb ik voor alle 120 kinderen van de hele school schriften en pennen gekocht, voor de meesters rekenboeken en engelse oefenboeken. De meesters kunnen nu weer goed lesgeven aan de 1ste tot en met de 7e klas, zij hebben ook nieuwe krijtjes gekregen. Iedereen was ontzettend blij....en omdat het natuurlijk feest voor hen was, kregen ze ook allemaal een ballon.....die noemen ze hier bollo bollo....

In Kameroen is sporten heel belangrijk en bijna iedereen kan voetballen, de kinderen wilden ook heel graag sportkleding. Op dit moment zijn ze al hard aan het oefenen voor de Jeugddag (11 februari), en ze zijn apetrots dat jij hen 12 shirtjes en broekjes hebt gegeven. Iedere keer als de kinderen nu een wedstrijd tegen een andere school moeten spelen kunnen ze hun mooie sportpakjes aan.

Zoals je op de foto's kunt zien de klassen er hier heel anders uit dan in Nederland. De kinderen zitten op houten bankjes en de vloer is van zand. Het regent hier al een paar maanden niet meer dus alles is heel droog en stoffig en waait zo de klas binnen. Toch willen de kinderen heel graag naar school en van alles leren en zijn ze gewend aan het stof en de vliegen. Ik vind het nog steeds heel vervelend dat er zoveel van die vliegen op mijn gezicht willen zitten en dan kriebelen en maar blijven terugkomen.

Lieve Juul, je hebt heel veel kinderen, hun ouders en de meesters heeeeeel erg blij gemaakt en ze zijn je ontzettend dankbaar. Hier zeggen ze dan 'muh bwansoh' en dat betekent 'dank je wel'. Ze hebben ook liedjes gezongen om jou te bedanken maar die heb je jammer genoeg niet kunnen horen.

Veel groetjes Yolanda