Terug naar muziek


logo Laudate

Samenstelling
Laudate Musica is een blazersensemble bestaande uit zon twintig enthousiaste amateurs. De bezetting van het ensemble is vergelijkbaar met die van het traditionele blaaskwintet, namelijk fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Alle partijen zijn echter meervoudig en meerstemmig bezet en het lage register is aangevuld met alt- en basklarinetten en althobo.

Repertoire
Het repertoire dat Laudate Musica speelt, is hoofdzakelijk klassiek. Dat klassieke strekt zich uit van barok tot en met de twintigste eeuw, en zo af en toe maken we een uitstapje naar de lichtere dansmuziek, zoals ragtime.

Concerten
Laudate Musica geeft ongeveer vijf concerten per jaar, de meeste in en om Nijmegen. Traditioneel wordt het speelseizoen eind juni afgesloten met een concert in de Hervormde kerk in Heumen, een pittoreske en historische locatie. Hierachter kunnen wat foto's gevonden worden van het afsluitende optreden, 11 juli 2004 j.l. De originele foto's kunnen binnen gehaald (gedownload) worden via deze link.

Repetities
Laudate Musica repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentrum De Schakel, Archimedesstraat 9 in Nijmegen.

Inlichtingen
Heeft u nog vragen of wilt u bij Laudate Musica komen spelen, neem dan contact op met onze secretaris, Liesbeth Bary, tel. (024) 641 51 36