Tel-Book

 

De sport is badminton.

De telling is gewijzigd.

 

 

 

Maar geen nood. Er bestaat software die van je NoteBook een electronisch telboek maakt, en vervolgens al het denkwerk van je overneemt. De plaats van de spelers..., wie er serveert. En, oh ja...de score onhoudt het ding ook nog.

 

Waarom een notebook? Omdat je natuurlijk niet met je desktop-computer met 17-inch monitor langs de baan gaat staan. En omdat je ook niet met verlengsnoeren wilt werken. Dus een fatsoenlijke accu is een aanrader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op één van de Tel-Books (V1.2) uit onderstaande lijst. Download daarmee het programma (350k), en sla het ergens op. Geen installatie vereist. Daarna gewoon dubbelklikken, en kijk dan maar of je er iets mee kunt.

 

TelBook-orbiton

TelBook-bacluvo

 

 

 

Hier vindt je een complete Handleiding. Het zijn maar 2 A4-tjes, maar die zijn dan ook wel erg verhelderend.

 

 

Download ook eens de TelBookSounds. Dit is een zip-file, en die moet je unzippen naar je c-drive. Om precies te zijn: naar de folder C:\TelBookSounds. Dan kan het geval nog hardop tellen ook. Mijn stem krijg je daarmee cadeau. Maar je kunt die eenvoudig vervangen door de afzonderlijke geluids-bestandjes (0.wav t/m 29.wav) met je eigen stem op te nemen. In XP zit ergens een ‘sound recorder’. Is dat ding tenminste ook ergens goed voor.

 

 

 

 

Natuurljk kun je een tel-book ‘van een andere vereniging’ gebruiken. Kost je niets.

 

Maar heb je liever een exemplaar dat wat meer op je eigen vereniging is afgestemd, vraag dan aan de penningmeester of de club er een tientje voor over heeft, en stuur me een mailtje met de naam van je vereniging. Dan voeg ik die toe aan de lijst, en kun je je ‘eigen’ versie in gebruik nemen.

 

Dat tientje maak ik vervolgens over naar Stichting Brooke Hospital for Animals (zie ook www.brooke.nl). Inderdaad...dierenvriend. Weet je dat ook weer.

 

 

 

 

Veel plezier ermee.

 

Erwin Bemelmans

BC Orbiton