Uit het UT-nieuws van 16 januari 1997 Uit het UT nieuws van 16 januari:

Duitsers superieur in stockey-toernooi

Dat de combinatie feest en sport nog steeds hand in hand gaan bewees afgelopen weekeinde het internationale stockey-toernooi op het UT-sportcomplex. Liefst 27 studententeams met afvaardigingen uit Duitsland, Zweden, Oostenrijk en Nederland stortten zich twee dagen lang in het strijd- en feestgewoel. Met als hoogste prioriteit de titel van het ISSST-toernooi (International Student Stockey Tournament Twente).

De finalestrijd was een Duits onderonsje tussen het Mighty Ducks Team uit Bremen en de stockeyformatie uit Düsseldorf. 'Dat gaan we winnen', klonk het vooraf nog hoopvol uit de mond van een Düsseldorf-speler. Zijn team was in de poulewedstrijden nog niet met een nederlaag geconfronteerd. Maar de finalist uit de Noordduitse havenstad liet Düsseldorf het spel maken en scoorde ondertussen zelf via flitsend combinatiespel drie maal. De Düsseldorfers gingen roemloos ten onder (3-0).

Een niveau lager en een veld verderop werd gelijktijdig met de 'grote' finale gestreden om de titel voor de beste Nederlandse ploeg. De thuisploeg Sticky Fingers van de UT-sportvereniging Stretchers nam het op tegen het Krign Beaters team uit Gouda. De UT-ploeg kwam duidelijk tekort om de ploeg uit de kaasstad het vuur na aan de schenen te leggen. Krign Beaters triomfeerde met 6-1.

De enige aanwezige Zweedse formatie en winnaar van vorig jaar stelde ernstig teleur. Het Team Unihoc uit Stockholm eindigde slechts als zesde. 'Stockey staat in Scandinavië veel hoger aangeschreven dan in Nederland. In Zweden is deze ijshockeyvariant te vergelijken met de volleybalsport hier. Er is daar gewoon een landelijke competitie', aldus Marie Louise Kamphuis, een van de organisatoren van het ISSTT-toernooi.

Nijntje in de sneeuw uit Heeswijk-Dinter droeg als 27e de rode lantaarn. Het Nederlandse team kreeg binnen de krijtlijnen alle hoeken van het veld te zien, maar toonde zich superieur bij de bierestafette, welke op overtuigende wijze werd gewonnen.

Terug

Nog suggesties of opmerkingen , email me maar op d.a.de.haas@inter.nl.net